Fatana Hassanzada, 23, perusti Afganistanin ensimmäisen naistenlehden – Abortista ei halunnut kertoa kukaan ja Tinder-jutun jälkeen alkoivat uhkaukset

TRENDIKKÄÄSTI pukeutunut, polkkatukkainen nuori nainen kävelee itsevarmasti toimistorakennuksen portista ulos Kabulissa ja sanoo kädestä päivää. Hän on Fatana Hassanzada, 23, Afganistanin ensimmäisen naistenlehden Gelaran perustaja ja päätoimittaja.

Toukokuussa aloittanut Gelara (kurdin kielen sanasta ”silmäterä”) ei ole tavallinen muotilehti tyyli- ja laihdutusvinkkeineen. Lehdessä käsitellään myös vanhoillisen afgaaniyhteiskunnan standardeilla uskaliaita aiheita, kuten Tinder-deittailua, aborttia ja ehkäisypillereitä.

Ajatus omasta lehdestä lähti Kabulin yliopiston kirjakerhosta. Nuoret opiskelijat olivat kyllästyneet tyyliin, jolla naisista kirjoitettiin Afganistanin miesvaltaisessa mediassa.

”Me päätimme tehdä jotain erilaista: puhua elämän positiivisista puolista ja sanoa, että te olette kauniita, teillä voi olla positiivinen rooli Afganistanissa eikä elämänne ole aina pimeyttä. Voitte loistaa yhteiskunnassanne ja tehdä jotain hyödyllistä”, Hassanzada sanoo.

Lue koko juttu täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s