Parturi ansaitsee pari euroa päivässä, mutta töitä on pakko tehdä – HS:n reportaasi vie Pakistaniin, jossa köyhät joutuvat valitsemaan nälän ja viruksen välillä

VILKKAASEEN tienristeykseen Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa on pystytetty pieni parturinpuoti vanhasta toimistotuolista ja puunrunkoon nojaavasta peilistä.

Kuuden lapsen isän Abad Alin on saattanut nähdä täällä sutimassa partavaahtoa asiakkaidensa naamaan autojen keskellä joka päivä kohta 12 vuoden ajan. Mutta kun koronavirus saapui Pakistaniin, Alin oli pian kerättävä kamppeensa ja selvittävä ilman tuloja noin kuukausi.

”Olen kohdannut paljon vaikeuksia. Avasin puotini vain muutama päivä sitten”, hän sanoo. ”En saanut ostettua kaupoista ruokaa velaksi.”

Pakistanin koronavirusrajoituksia alettiin purkaa toukokuun alussa, vaikka tapaukset Pakistanissa lisääntyvät rajusti päivä päivältä. Keskiviikkoon mennessä todettuja tapauksia oli kertynyt lähes 46 000 ja kuolemia lähes tuhat. Pakistan oli niiden maailman 20 maan joukossa, joissa koronavirustartuntoja on todettu eniten.

Lue koko artikkeli täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s