Suurien virheiden sota

Toimittaja Maija Liuhto on asunut Afganistanissa ja nähnyt omin silmin, mitkä jäljet Yhdysvallat on maahan jättänyt. Nyt monet Kabulissa tuntevat olonsa petetyiksi ja viha on käsinkosketeltavaa. Tämä kaikki olisi ehkä voitu välttää, kirjoittaa Liuhto.

SYYSKUUN 9. päivän aamu sarasti Pohjois-Afganistanin Takharin lumihuippuisten vuorien takaa vuonna 2001. Ääri-islamistista Taleban-hallintoa vastaan taistelleen Pohjoisen liiton komentaja Ahmad Shah Massoud luki aamurukouksien jälkeen huoneessaan persiankielistä runoutta, kun hänen neuvonantajansa koputti ovelle. ”Sinun pitäisi tavata toimittajat, he ovat odottaneet jo niin monta päivää”, Massoudille kerrottiin.

Lue koko juttu täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s